Statii de epurare

statie de epurare

Sistem de epurare compact, cu proces biologic combinat, cu faze discontinue. Acest sistem, numit si cu biomasa suspendata activeaza namolul prin cicluri de aerare complet automatizate.
Aceasta statie de epurare monolitica, fabricata din poliesteri armati cu fibra de sticla, material termoizolant, hidrofug, cu rezistenta la coroziune chimica si la uzura, mai ridicata decat la orice material. Statia OXI-JET are forma cilindrica verticala pentru modelele mai mici (5-50) sau orizontala pentru modelele mai mari (50-2000). Este dotata cu gura de acces la fiecare camera, pentru o exploatare usoara; exista o versiune pietonabila si una carosabila, ranforsata diferit.
Bazinul este impartit in 4 camere etanse, fiecare cu cate o functie in realizarea epurarii biologice. Sistemul modular, foloseste principiul de epurare anaerob-aerobic al apei uzate menajere care provine din zonele ale caror conectare la canalizare este imposibila sau ineficienta.
Tehnologia de epuare mecano-biologica are urmatorul reflux: apa reziduala intra in prima camera, de sedimentare primara, aici namolul se stabilizeaza, apoi o pompa submersa trimite namolul stabilizat in urmatoarea etapa, unde se limpezeste. Aici incepe formarea namolului activ, reactorul biologic propriu-zis. Faza ciclica reste reglata de un panou temporizator, setat la intervale de 5-8 ore. Apa rezultata trece in urmatoarea camera, de sedimentare finala, unde namolul activ in surplus este retrimis in prima camera pentru denitrificare.
Parametrii tehnologici ai statiei de epurare OXI-JET permit evacuarea in emisar, conform NTPA 001/2002 privind stabilirea limitelor de ncarcare cu poluantti a apelor uzate in receptori naturali.

GD Star Rating
loading...
Statii de epurare, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *