Sfaturi pentru intretinerea foselor septice

sfaturi intretinerea foselor septice

In continuare va recomandam cateva sfaturi pentru intretinerea in stare buna de functionare a foselor septice ecologice.

  1. Este bine ca periodic sa realizati o inspectie pentru a observa actiunea bioactivatorilor dar si pentru a constata momentul cand fosa septica necesita vidanjare. Un alt detaliu la care trebuie sa va uitati este starea tubulaturii de intrare si evacuare a apei.
  2. Intr-un articol anterior va povesteam despre acei bioactivatori, bacterii anaerobe ce ajuta  la procesul de sedimentare. Exista posibilitatea nefericita in care aceste bacterii sa aiba de suferit din cauza utilizarii excesive a unor produse chimice de curatare folosite in fiecare casa. In cazul in care cultura de bacterii a fost afectata veti observa un miros neplacut emanat de catre fosa, moment in care va trebui sa adaugati o noua cultura de bacterii.
  3. Pentru marirea perioadei dintre golirile foselor prin vidanjare este indicat sa nu aruncati in vasul de toaleta materiale care nu sunt biodegradabile printre care enumeram, scutecele, absorbantele, pungi, carpe etc. Un alt motiv este evident evitarea infundarii tevilor ce duce la functionarea necorespunzatoare a fosei.
  4. Vidanjarea foselor septice nu trebuie sa fie totala. Este recomandat sa se mai lase aproximativ 10% din namol pentru ca acesta sa pastreze o parte din bacteriile necesare descompunerii materiei biodegradabila din fosa septica.
  5. Pentru a mari perioada dintre vidanjari este recomandata adaugarea de bioactivatori de curatatre ce au rolul de a grabi procesul de sedimentare.
  6. Dupa vidanjare nu trebuie sa aruncati dezinfectanti sau solutii de soda, fosa septica trebuie doar umpluta cu apa. De altfel, datorita principiului de functionare a foselor septice ecologice, recipientul fosei trebuie sa fie in permanenta plina cu apa.

Pentru informatii despre comanda, montaj si intretinere a foselor septice ecologice, nu ezitati sa ne contactati.

GD Star Rating
loading...
Sfaturi pentru intretinerea foselor septice, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *