Principiul de functionare a unei fose septice ecologice.

Pentru a intelege mai bine tot circuitul din care este compus sistemul de epurare, acum cateva zile va prezentam o animatie sugestiva ce explica modul de functionare a unei fose septice ecologice.

Principiul de functionare al fosei este de gen anaerob cu descompunerea si fermentarea compozitiei poluante din apele menajere, prin intermediul bacteriilor ce se formeaza in lipsa oxigenului si pe baza legilor fizicii de separare gravimetrica lichid-lichid, lichid-solid, are loc fermentarea si separarea materiilor usoare si a celor sedimentabile, astfel namolul format se depune printr-o fanta de evacuare in zona de sedimentare, de unde se indeparteaza dupa o perioada de timp prin vidanjare.

In urma procesului de fermentare se formeaza biogaz, acesta fiind evacuat printr-un tub pvc D30 vertical, care permite iesirea in atmosfera fara a emana mirosuri neplacute.  Apele tratate rezultate se evacueaza pe principiul vaselor comunicante in drenuri subterane.

Dimensiunile santurilor pentru drenuri se stabilesc dupa efectuarea unor evaluari a coeficientului de permeabilitate la apa a solului, cunoscut sub numele de test de percolare;
Solul trebuie sa prezinte un factor de permeabilitate la apa corespunzator pentru a servi drept receptor al apelor epurate. Campul de drenaj recomandat pentru 1 L.E. (reprezinta numarul de utilizatori intr-o exploatare casnica cu o medie de consum de 200 litri/zi/persoana)  variaza intre 3-8 ml – in functie de tipul de sol determinat. La un sol cu permeabilitate foarte buna (pietris si nisip) se recomanda 3 ml drenaj/L.E.

Pentru mai multe informatii despre felul cum se instaleaza o fosa septica ecologica, detalii despre principiul de functionare, intretinerea foselor cu bioactivatori precum si exploatarea acestora, nu ezitati sa ne contactati.

 

 

GD Star Rating
loading...
Principiul de functionare a unei fose septice ecologice., 4.0 out of 5 based on 5 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *