Fose septice ieftine

fose septice ieftine aqua purity

Vine primavara si odata cu aceasta si partea din an potrivita pentru montajul foselor septice. Aveti nevoie de o fosa septica ieftina dar de calitate, de o fosa ecologica functionala si fiabila in timp? Va oferim solutia perfecta la cel mai bun pret!

Din gama fose septice ieftine oferite de catre Aqua Purity, va recomandam modelul ECO Aquarius ce ofera o capacitate variabila echivalent locuitori 4 pana la 30 persoane la doar 1750 lei, TVA Inclus.

Pentru capacitati mai mari, la aceea categorie de fosa septica ieftina, fosa Gama – Under cu un echivalent locuitori de 4 pana la 80 persoane la doar 2380 lei, TVA inclus.

Calculul capacitatii de functionare al unei fose septice ecologice, acel echivalent locuitor, reprezinta numarul de utilizatori intr-o exploatare casnica cu o medie de consum de 200 litri/zi/persoana.

Afla oferta completa de fose septice ieftine de la Aqua Purity sau daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati.

GD Star Rating
loading...

Principiul de functionare a unei fose septice ecologice.

Pentru a intelege mai bine tot circuitul din care este compus sistemul de epurare, acum cateva zile va prezentam o animatie sugestiva ce explica modul de functionare a unei fose septice ecologice.

Principiul de functionare al fosei este de gen anaerob cu descompunerea si fermentarea compozitiei poluante din apele menajere, prin intermediul bacteriilor ce se formeaza in lipsa oxigenului si pe baza legilor fizicii de separare gravimetrica lichid-lichid, lichid-solid, are loc fermentarea si separarea materiilor usoare si a celor sedimentabile, astfel namolul format se depune printr-o fanta de evacuare in zona de sedimentare, de unde se indeparteaza dupa o perioada de timp prin vidanjare.

In urma procesului de fermentare se formeaza biogaz, acesta fiind evacuat printr-un tub pvc D30 vertical, care permite iesirea in atmosfera fara a emana mirosuri neplacute.  Apele tratate rezultate se evacueaza pe principiul vaselor comunicante in drenuri subterane.

Dimensiunile santurilor pentru drenuri se stabilesc dupa efectuarea unor evaluari a coeficientului de permeabilitate la apa a solului, cunoscut sub numele de test de percolare;
Solul trebuie sa prezinte un factor de permeabilitate la apa corespunzator pentru a servi drept receptor al apelor epurate. Campul de drenaj recomandat pentru 1 L.E. (reprezinta numarul de utilizatori intr-o exploatare casnica cu o medie de consum de 200 litri/zi/persoana)  variaza intre 3-8 ml – in functie de tipul de sol determinat. La un sol cu permeabilitate foarte buna (pietris si nisip) se recomanda 3 ml drenaj/L.E.

Pentru mai multe informatii despre felul cum se instaleaza o fosa septica ecologica, detalii despre principiul de functionare, intretinerea foselor cu bioactivatori precum si exploatarea acestora, nu ezitati sa ne contactati.

 

 

GD Star Rating
loading...

De ce fosa septica ecologica si nu o fosa din beton?

fosa septica ecologica beton

Exista mai multe tehnici prin care se pot realiza fosele septice, de la traditionalele “gropi” fara fund si betonate pana la fosele ecologice. De aceea, de multe ori decizia de a o alege pe cea potrivita poate fi o misiune anevoioasa, insa deloc neglijabila, mai ales cand este in joc sanatatea noastra si a familiei.

Relatez situatia unor prieteni de familie care au cumparat un teren la periferia unei localitati. Terenul este amplasat la o distanta de peste 40 m de vecini, astfel ca in imediata vecinatate nu exista clasicele fose septice betonate si, in consecinta, panza freatica nu este poluata. Apa din fantana proprie este potabila, spre deosebire de celelalte fantani din localitate, afectate de proasta calitate a panzei freatice.

Traditional, fosele septice sunt proiectate fara fund sau cu pat de pietris, ceea ce permite absorbtia materiei septice in sol. Ele au, astfel, un impact devastator asupra panzei freatice si, implicit, asupra sanatatii noastre.

Fosele septice betonate protejeaza mediul inconjurator doar daca sunt si hidroizolate, pentru a impiedica poluarea panzei freatice. Din pacate, in urma cu 20-30 de ani, aspectul hidroizolatiei fie nu era cunoscut, fie era ignorat, astfel ca cele mai multe fose construite in acea perioada constituie o amenintare pentru sanatatea noastra. Dincolo de aceste aspecte, principalele lor inconveniente sunt:

 • Procesul de realizare este lung si anevoios. Pentru o fosa de mici dimensiuni sunt necesare aproximativ 3 saptamani (cofraj, fier beton, turnat beton, iar dupa un nr. x de zile trebuie decofrat), o intreaga echipa de specialisti,  iar costurile sunt considerabile;
 • Intretinerea este costisitoare. Recipientul (fosa betonata) care inmagazineaza apele uzate si mirosurile neplacute trebuie vidanjat de o firma specializata minim o data pe luna.

Fosa septica ecologica prevazuta cu drenaje subterane are urmatoarele avantaje:

 1. dimensiuni mici (un singur produs bicompartimentat)
 2. inchisa etans (protejeaza si apara mediul inconjurator)
 3. nu ocupa spatiu
 4. greutate redusa
 5. reactie neutra la radiatiile UV
 6. rezistenta la atacurile agentilor chimici si la coroziune
 7. forma bazinului prezinta avantajul unei structuri monolite solide
 8. rezistenta mecanica si termica la temperaturi cuprinse intre -60 gr. C si +80 gr. C
 9. performante: indepartarea componentei organice a namolului ~ 50%, indepartarea materiilor sedimentabile ~90%
 10. respecta normativul NTPA 002/2002 si normele europene garantand un produs reciclabil 100%
 11. vidanjareaminim 18 luni daca se respecta instructiunile de exploatare (frecventa vidanjarilor poate fi scazuta daca efectuam tratamente biologice pentru ape reziduale cu  bioactivatori ecologici de curatare si intretinere)
 12. termen de executie1 zi in conditii meteorologice favorabile.

Pentru mai multe informatii despre avantajele foselor septice ecologice, in comparatie cu fosa clasica betonata ne puteti contacta la numarul de telefon, 0766.055.002  sau 0766.933.633.

GD Star Rating
loading...